v. konferencia 2023

2023. június 02-03-án rendezzük meg a

Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület V. konferenciáját.

A konferencia témája a

Traumaelméletek és a traumafeldolgozás megközelítései

A konferencia helyszíne:

Hotel Benczúr

Budapest, 1068 Benczúr u. 35.

Konferencia programja

Konferenciára jelentkezés

Az elmúlt 100 évben a traumaelméletek óriási fejlődési folyamaton mentek keresztül, a trauma definíciója is egyre differenciáltabbá vált. Az új traumaelméleteknek köszönhetően világosabban és pontosabban láthatunk rá, mi az, ami az egyént traumatizálhatja, és ennek megfelelően milyen következményei lesznek az egyén bio-pszicho-szociális dimenzióiban. A konferencián új traumakoncepciókat ismertetünk, amelyek fontos új szempontokat adhatnak a traumafeldolgozási folyamatban illetve a jelenlegi traumaelméletek összefoglalását szeretnénk bemutatni. 

A traumaelméletek megújulásának következtében új pszichoterápiás megközelítések alakultak ki, amelyek célja olyan módszerek és technikák kidolgozása és alkalmazása, amelyek lehetővé teszik a traumák minél hatékonyabb feldolgozását. Az új pszichoterápiás eszköztárak jellegzetes sajátosságai közé tartozik, hogy a már meglévő terápiás eszköztárakat bővítik ki, ötvözik egymással, valamint több módszert komplexen alkalmaznak, az egyén traumáihoz, sajátos szükségleteihez igazítva azokat. Az új pszichoterápiás megközelítéseknek is szeretnék teret adni a konferencia keretén belül.

A konferencián elméleti előadásokat, esetbemutatásokat, kutatási eredményeket mutatunk be.

Mindezek mellett sor kerül a Láthatatlan Csoport előadásában Martin Miller: A tehetséges gyermek igazi drámája és Alice Miller írásai alapján a Hagyaték c. előadásra majd azt követő kerekasztal-beszélgetésre is.

 

Jelentkezés résztvevőknek

A jelentkezési űrlapot ezen az oldalon lehet kitölteni (ld. fent)

 

A jelentkezés a konferencia díjának kifizetésével érvényes. Az egyesületi tagok az éves tagdíj befizetését is tüntessék fel a konferenciadíj befizetése mellett (2023. tagdíj/8000 Ft és konferenciadíj).

Részvételi díj 2023. április 15-ig

Tagoknak: 26 000 Ft

Nem tagoknak: 30 000 Ft

Diákoknak, nyugdíjasoknak, gyesen lévőknek: 20 000 Ft

 

Részvételi díj 2023. április 15. után

Tagoknak: 28 000 Ft

Nem tagoknak: 34 000 Ft

Diákoknak, nyugdíjasoknak, gyesen lévőknek: 20 000 Ft

 

Számlaszám:

Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület

Erste Bank: 11600006-00000000-80629980

A közleményben mindenképpen szerepeljen a konferencia neve és az Ön neve.

 

A konferencia CME pontszáma folyamatban van.

 

A részvételi díj átutalással teljesíthető. Korlátozott számú helyek állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk a mielőbbi befizetést! A részvételi díj tartalmazza a szünetekben (glutén- és tejérzékenyek számára is) elfogyasztható üdítőt, kávét és süteményeket, valamint a szombati ebédet. Ebédet csak abban az esetben tudunk biztosítani, amennyiben a konferencia díjának átutalása május 20-ig megtörténik.

 

A konferenciával kapcsolatban érdeklődni lehet:

Kácsándi Elvira: elvira.kacsandi@gmail.com

Guti Kornél: guti.kornel@gmail.com

Sárközi Zsuzsa: info.sarkozizsuzsa@gmail.com