Bevezetés a szexuálpszichológiába workshop

A szexualitás a mindennapi egészségünk fontos részét képezi. Születésünktől kezdve rengeteg információt kapunk a szűkebb és a tágabb környezetünkből, valamint a médiából. Egyre könnyebben hozzáférhetővé váltak a szexualitással kapcsolatos tartalmak (például az online pornó), de a szexualitást mégis tabuk övezik. A szexualitás tabusítása mind a kliens mind a terapeuta számára nehézséget jelenthet, akadályozhatja a közös munkát. Fontos, hogy a szakember olyan segítő légkört tudjon teremteni, hogy a kliensek szabadon tudjanak beszélni a szexualitással kapcsolatos tapasztalataikról, esetleges nehézségeikről a folyamat során. A workshop során a résztvevők megismerhetik a szexuálpszichológiai munka alapjait és lehetőségük nyílik rálátni a szexualitás működésének komplexitására. A gyakorlatok során lehetőség nyílik a szexuális kommunikáció fejlesztésére.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, aki szeretne belelátni a szexuálpszichológiai munkába, aki szeretné fejleszteni a saját szexuális kommunikációját és aki érdeklődik a szexuálpszichológia iránt.

 

Workshop időpontja: 2022. május 14. szombat 10.00-18.00-ig

Előadó: Fallah Nóra szexuálpszichológus

 

Tematika

I.  Blokk

1. Szexualitással kapcsolatos alapfogalmak

2. Plissit modell

3. Szexuális kommunikációs gyakorlat

II. Blokk

1. Orgazmus görbe

2. Női nemi vágy zavarai

3. Női készenlét zavarai – szexuális izgalom jelei

4. Férfi nemi vágy zavarai

5. Férfi készenlét zavarai – szexuális izgalom jelei

6. Női orgazmus zavar – női orgazmus tünetei

7. Férfi orgazmus zavar

8. Genitális-medencei fájdalom / behatolási zavar

 

III. Blokk

1. Szexuális anamnézis felvétele

 

IV. Blokk

1. Tapasztalatok átbeszélése

2. Szexuális szkriptek és a pornó

3. Zárókör

 

Tudnivalók a jelentkezésről:

Jelentkezni a számlázási adatok megadásával lehet a fallahnora@gmail.com címen. Az egynapos workshop részvételi díja 17.000 Ft. A befizetés átutalással teljesíthető. A workshop online és a Zoom felületén zajlik. A Zoom link a befizetést követően emailben kerül megosztásra. A workshopon legfeljebb 20 fő tud részt venni. Jelentkezési határidő május 6.

 

A képzésről MAKOMP igazolás igénylése esetén kérem, az alábbi adatokat is tüntessék fel a jelentkezésben: név, születési dátum és hely, anyja neve, lakcím, működési engedély száma.